BODTO Sergi Salonunda “Bodrum Kilimleri Sergisi” açıldı. Sergiye katılan isimler arasında Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkanı İlhan Ersan, BODTO Meclis Başkan Yardımcısı ve Karaova Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Başol, Bodrum Ticaret Odası Meclis Üyeleri, basın mensupları ve ziyaretçiler vardı.
Bodrum’a özgü motiflerle dokunan el emeği göz nuru 25 kilim, Bodrum eski resimleri ile birlikte sergilendi.
Serginin açılışını yapan Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkanı İlhan Ersan; “Sanata, kültüre ve yerel değerlerini burada ortaya koyup görüşe açmamız çok değerli. Sergiye desteği olan yerel kültüre verdiği değerden ötürü Engin Başol’a teşekkür ediyorum. Odamızda bu gün 11.sergimize ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bodrum sanatı, yerel değerleriyle birlikte geliştirebilmeli, bu kapsamda tüm kurumlarımızın ortak katkısı ile daha güzel işler başaracağız. Ne kadar yerelsek o kadar evrenseliz ifadesi bu sergi için çok uymuş.” dedi.
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras: Bodrum kilimlerini ticaretten çıkarıp değerlerine sahip çıkıp sosyal bir hale getirdiği için Engin Başol’a teşekkür ediyoruz. Bodrumu koruyarak kültürüne, yerel değerlerine sahip çıkıyoruz. Bodrum Eski Yunanların, Mitolojinin, Leleglerin, Karyanın, Neyzen Teyfik’in, Cevat Şakir’in, atalarımızın topraklarının kültürü Bodrum İçin değerlidir. Bodrum kilimlerini naftalinlerle sarılıp sarıldığını bilirim. Naftalin kokulu raflardan kilimleri buraya getirdiği için Engin’e çok teşekkür ediyorum. Bodrum’da kilim müzesi, süngercilik müzesi, Karaova’da bir kilim müzesi projesini hayata geçirmek için çalışmalarımız sürüyor.” diyerek sergi hakkında görüşlerini dile getirirken, kilim dokuma tezgahında dokuma yaparak, konu hakkında bilgi aldı.
BODTO Meclis Başkan Yardımcısı ve Karaova Derneği Başkan Yardımcısı Engin Başol ise, Bodrum Kilimleri Sergisi ile tüm Bodrum severleri bu değere sahip çıkmaya davet ettiklerini açıklayarak sergi hakkında bilgi verdi : “Bodrumun etnik değerlerine, geçmiş kültürüne götüren bir sergidir. Halı ve kilimlerimizi korumak sahip çıkmak en büyük mirasımızdır. Bodrum kilimleri turnalı, parmaklı, şeritli motifleri al renkleri misafirlerin dikkatini çekiyor. Çeyiz sandıklarının olmazsa olmasıdır Bodrum kilimleri. Bodrum kilimlerimiz buraya özgü motifler barındırıyor, öyle ki eski yıllarda bu kilimler halılardan da değerliydi. Önemli olan bu değerlerimizi kaybetmeyelim yaşatalım. Gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Aile yadigârı olan kilimlerimiz her ailede bulunuyor. Eminim ki böyle etkinlikler arttıkça halkın bu konuda farkındalığı da artacak kilimlerimiz gerek manevi gerek ticari değerine kavuşacaktır. Bodrum kilimleri Karaova’da halen dokunmaktadır. Önümüzdeki süreçte Bodrum kilimleri atölyesi kurulması, bu kilimin bir bodrum kilimi olarak tescil edilmesi ve coğrafi işaretinin alınmasını istiyoruz. Bunun için Bodrum Ticaret Odasıyla birlikte çalışıyoruz. Her zaman desteğini yanımızda hissettiğimiz Oda Başkanımız Mahmut Serdar Kocadon’a teşekkür ediyorum.” Dedi.
Odamız Genel Sekreteri Prof. Dr. Fuat Önder: “Odamız, Bodrum Yarımadasına hizmet ediyor. Üyeleriyle beraber tüm topluma hizmet ediyor, bu bizim kalite anlayışımızdır. Yeni binamızsa bu kalite anlayışımıza çok imkân veriyor. Sergi salonları, eğitim salonları, konferans salonlarıyla ücret almadan Bodrum sivil toplum kuruluşlarına hizmet verebiliyoruz. İçinde bulunduğumuz sergi salonu her ay dolu. Bodrum dışından bile talep geliyor.’’diyerek Odamız’ın sadece üyelere değil tüm Bodrum’a hizmet ettiğini vurguladı.
Bodrum yerel ve kültürel değerlerini yakından görmek isteyen herkesi bekliyoruz. Bodrum kilimleri sergisi 26 Temmuz 2019’a kadar Bodrum Ticaret Odası Sergi Salonunda 09.00 – 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.