1. Haberler
  2. Muğla

  3. İlkim Değişikliklerinin Afetlere Etkisi Çalıştayı Yapıldı


İlkim Değişikliklerinin Afetlere Etkisi Çalıştayı Yapıldı

featured

AFAD Muğla il Müdürlüğü tarafından düzenlenen İlkim değişikliklerinin afetlere etkisi çalıştayı Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın katılımıyla yapıldı.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde yapılan çalıştaya Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cumhur Çoban, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Çiçek, Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Datça Kaymakamı Mesut Çoban, Kavaklıdere Kaymakamı Oray Güven, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, Muğla Defterdarı Veysel Sezgin,  İl Müftüsü Yaşar Çapcı, İl Göç İdaresi Müdürü Mehmet Kavuk, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ömer Zeren, Feridun Mindivanlı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Özgür Kırmızıtaş, Menteşe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü İrfan Küçük ile ilgili kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
AFAD İl Müdürlüğünün çalışmaları, İlimizde meydana gelen orman yangınları ve Muğla İl Afet Risk Azaltma çalışmaları hakkında sunum yapan AFAD il müdürü İsmail Özkan Afetlerin olası etkilerini dikkate alarak bu etkileri en aza indirmek için afet olmadan hayata geçirilmesi gerekenleri süreç dâhilinde belirleyen, sorumluları ve sorumlulukları tanımlayan, Afete dirençli ve dayanıklı toplum ve yerleşimler oluşturmayı hedefleyen Muğla İl Afet Risk Azaltma Planı çalışmalarının AFAD Başkanlığı koordinesinde ve kılavuzluğunda ilimizdeki paydaş kurum ve kuruluşların katılımlarıyla tamamlandığını ve yürürlüğe girdiğini söyledi.
Muğla İl Afet Risk Azaltma Planıyla doğa ve insan kaynaklı tehlikelerin çevre ve yaşam birimleri üzerinde doğurabileceği etkilerin ve Yangın, Sel, Taşkın, Kuraklık gibi iklim değişikliği kaynaklı meteorolojik afetlerin verebileceği zararlar doğru tahmin edilerek etkilerinin azaltılması hedeflendiği, Muğla İl Afet Risk Azaltma Planında görev verilen kurum ve kuruluşların planda yer alan eylemleri zamanında eksiksiz uygulanmasına yönelik çalışmaların aksatılmadan yürütülmesinin büyük önem arz ettiği vurgulandı.
İklim değişikliğinin ulusal ve uluslararası mevzuat örnekleriyle ilgili sunum yapan Av. Gülün Egeli Moderatörlüğündeki çalıştayda, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Genel Jeoloji Anabilim Dalından Doç. Dr. Sena Akçer Ön Geçmişten bugüne dünya iklimi konusunda, Dr. Öğretim Üyesi Murat Ersen Aksoy İklim değişikliği etkisinde doğal afetler konusunda, Meteoroloji Müdürlüğünden Gülru Yelkıran Meteorolojik parametrelerin iklim değişikliği üzerine etkileri konusunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden Selda Gürbüz Sıfır atık ve iklim değişikliği konusunda, İklim değişikliği politikaları uzmanı Gamze Çelikyılmaz İklim değişikliği ve afet risk azaltımı konusunda, Ankara Üniversitesi Acil Durum ve Afet Yönetimi bölümü Dr. Öğretim Üyesi Nehir Varol tarafından İklim değişiminin Türkiye’nin afetselliği üzerine etkileri konusunda sunum yaptı.

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç

İlkim Değişikliklerinin Afetlere Etkisi Çalıştayı Yapıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.