Sekizinci sınıf öğrencileri LGS’ye hazırlık yolculuğunun sonuna geldi. , Bodrum Fen Bilimleri Ortaokul Müdürü Ali Güler 4 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek sınava sayılı saatler kalmışken, sınav stresinin nasıl yenileceğine yönelik önerilerde bulundu. FEN BİLİMLERİ ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ LGS’YE HAZIR!!!
Özel Bodrum Fen Bilimleri Ortaokulu Müdürü Ali Güler yaptığı açıklamada görüşmede Okullarında 8. Sınıf Öğrencilerinin LGS hazırlanma sürecini ve LGS öncesi öğrencilere tavsiyelerini sorduk; Okul Müdürü Ali Güler, Ağustos Ayından itibaren gerek hafta içi yoğunlaştırılmış ders içerikleri ve gerekse de hafta sonu cumartesi günleri destekleme yetiştirme kursları ile öğrencilerini LGS sürecine bundan önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda da en iyi şekilde hazırlamaya çalıştıklarını belirtti. Fen Bilimleri Eğitim Kurumlarının yılların bilgi ve deneyimiyle hazırlanan deneme sınavlarının, konu taraması niteliğindeki bölüm sınavlarının, alanında uzman öğretmenlerinin, rehberlik servisinin öğrenci motivasyonunu destekleyici çalışmalarının, hazırlanan çalışma programlarının ve veli ile sürekli iletişim halinde olunan sürecin sonunda tüm Fen Bilimleri Ortaokulu Öğrencilerinin LGS’ye hazır olduğunu belirten Ali Güler öğrencilere LGS öncesinde de önemli tavsiyelerde bulundu:
SINAV SIRASINDA
Her soru bir sınavdır! Takıldığınızda “ne kadar doğru yaparsam kârdır!” diye düşünülmelisiniz,
RUTİNLER ÖNEMLİ
Sınav öncesinde rutinlerinizi bozmayın. Uyku saati, beslenme vb. gibi rutinlerinizde değişiklik yapmayın. Son günlerde aynı saatte uyumaya özen gösterilmelisiniz,
İKİ OTURUM ARASINA DİKKAT
Sözel oturumunun ardından verilen arada sınav hakkında kimseyle konuşmamalısınız! Mümkünse sessiz bir alanda diğer oturumu beklemelisiniz
TURLAMA TEKNİĞİNİ KULLANIN
Bir soruda takıldığımızda soru ile inatlaşmamalı, Geri dönmek üzere soruyu geçmeli sonrasında geri dönmelisiniz!
DERSLERDE SABİT KALMALISINIZ
Her oturumda bulunduğunuz dersi çözmeye devam etmeli, Bir dersten beş soru diğer dersten beş soru şeklinde çapraz çözümlerden kaçınmalısınız!
SORUDA KALIN!
Hangi soruyu çözüyorsanız o soruya odaklanıp orada kalmalısınız, Çözmüş ya da dönmek üzere geçmiş olunan sorular düşünmeyin!
SON CUMA VE CUMARTESİ GÜNÜ
Sınav öncesindeki son cuma ve cumartesi günü yeni ve farklı soru tiplerini çözmek ve çalışmaktan kaçınmalısınız. Bu iki gün okuyarak tekrarlar yapılarak geçilmesi faydalı olacaktır.
SAYISAL DERSLERDE İŞLEM ÖNEMLİ
Sayısal bölümdeki soruları çözerken işlem yapmanın çok önemli, Mutlaka sınav sırasında her soruda işlem yapmalısınız.
ÇIKMIŞ SORULAR
Son günlerde önceki yıllarda çıkmış soruların çözülmesi faydalı olacaktır! Bunların yanında İngilizce terimleri, atasözü ve deyimleri tekrar etmelisiniz!
HER SORUDAN SONRA KODLAMA
Her soruyu çözdükten sonra kodlama formuna soruyu hemen kodlamalısınız! Çözümü bitirip sorudan emin olduktan sonra kodlama kağıdına hemen cevabı kodlayın!
ÖNERMELERİN ALTINI ÇİZİN
Sözel derslerde olumsuz önerme içeren kelimelerin altını çizin. Turlama yaparken ve kontrol ederken sizlere kolaylık sağlayacaktır.
SINAVDAN BİR GÜN ÖNCE
Okul arkadaşlarınızla vakit geçirmek yerine aileniz ile birlikte yorucu olmayan doğa yürüyüşleri ya da hafif egzersizler yapabilirsiniz.
SINAV GÜNÜ!
Okulun kapısıdan içeri girerken kendinize: “çok çalıştım, çok fedakarlık yaptım ve elimden gelenin en iyisini yapmaya hazırım!” demekten çekinmeyin! Unutmayın çabalarınızın karşılığını mutlaka alacaksınız!
LGS Öncesinde Velilere tavsiyeler:
SINAV GECESİ
Çocuğunuz aile yakınları ile görüşmek istiyorsa fikrini sorun! Eğer bunun iyi gelmeyeceğini düşünüyorsa çocuğunuzu zorlamayın. Yakınlarınız ile siz görüşün ve herkesin iyi dileklerini ilettiğini çocuğunuza söyleyin.
SINAV ÖNCESİ RUTİNLER
Çocuğunuzun rutinlerini devam ettirmesi konusunda onu destekleyin! Beslenme, uyku vb. gibi rutinlerde değişiklik yapmayın! Sınav öncesi dışarda yemek yemek tarzı etkinliklerden kaçının!
SINAV SONRASI
Sınav sonrası çocuğunuzla sınav hakkında konuşmaktan ziyade onun nasıl olduğunu sorun! Çocuğunuz konuşmak istediğinde onunla sınav hakkında konuşmalısınız.
SINAV GECESİ
Çocuğunuzla çatışmalardan kaçının. Anlayışlı ve yapıcı bir dil kullanın. “Saat kaç oldu yat artık!” gibi stresi tetikleyen konuşmalardan kaçının.
YAPICI VE DESTEKLEYİCİ OLUN
Sizlerin de çocuklarınız kadar heyecanlı olmanız çok olası bir durumdur ancak kaygının bulaşıcı bir duygu olduğunu unutmayın! Destek amaçlı da olsa çocuğunuza aşırı beklenti yükleyen cümleler kurmaktan kaçının!